Nedan följer en text som beskriver dels hur jag jobbar, och dels hur ett samarbete med mig kan se ut, inom de olika kategorierna illustration, konst och barnböcker, samt en meritförteckning.

ILLUSTRATON – naturillustration och mycket mer!

Jag har kommit att rikta in mig främst mot naturillustration och gör både art och miljöbilder till bland annat naturreservatsskyltar, faktaböcker eller foldrar. Min bakgrund i föreningen Fältbiologerna och ett gediget naturintresse har gett mig god kompetens inom biologi och ekologi.

Jag arbetar även bredare med illustration och gör gärna bilder till böcker, korsord, tidskrifter och affischer till kulturevenemang med mera. För att se exempel på illustrationer, gå till portfolion här på hemsidan.

I mina illustrationer arbetar jag med traditionella metoder, främst akvarell, men även blyerts- eller tuschteckning. Efter inscanningen arbetar jag vidare i Photoshop med friläggning och andra justeringar, för att anpassa bilden för tryck eller webbpublicering. I de fall där uppdragsgivaren vill ha ett tryckfärdigt material, med både text och bild eller andra element, gör jag även den grafiska formgivningen, och arbetar då i programmet InDesign.

Jag jobbar gärna i ett tätt samarbete med uppdragsgivaren för ett så bra slutresultat som möjligt, och kan göra skisser i olika steg att diskutera utifrån. Vid framtagandet av informationsmaterial ingår ibland textbearbetning och faktasök i mitt uppdrag. Jag har då möjlighet att samarbeta med både biologer, landskapsvetare och formgivare, där spetskompetens krävs.

 

KONST – akvareller och teckningar till salu och till utställningar

Jag jobbar även med fri skapande konst. Jag använder olika tekniker beroende på vad jag vill framställa. Akvarellmåleri och teckningar i blyterts, kol eller tusch ligger mig varmt om hjärtat, men jag arbetar även med akryl på pannå, kollage, analogt fotografi och grafik. Vill du köpa eller ställa ut någon av mina tavlor får du gärna kontakta mig. Pris kan diskuteras och jag tar gärna hänsyn till din inkomst i prissättningen. Snart kommer en flik med min konst här på hemsidan.

 

BARNBÖCKER – arbete pågår

Jag arbetar just nu med min första egna barnbok, och hoppas på publicering inom ett par år. Jag skapar gärna bilder till barnboksmanus, så hör av dig om du har en idé på ett sådant.

 

MERITER

Jag har tidigare arbetat för uppdragsgivare som Helsingborgs kommun, Nacka vatten och avfall AB, ABF, Fältbiologernas förlag, tidningen Fältbiologen, Biofuel Region, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och Gräfsnäsparken.

Jag är utbildad på Lunnevads folkhögskolas tvååriga Konstlinje.

Min enskilda firma innehar f-skattsedel.

Tveka inte att kontakta mig om du eller ditt företag/organisation har en idé på en produktion där det behövs välgjorda, faktakorrekta bilder med livfulla motiv!

 

Hör av dig om du vill använda mina bilder!